Az orvos is ember...

2009.02.03. 13:15 jet-son a másfélkegyelmű

Helyszín: Orvosszakértői Intézet /a továbbiakban OSZI/...váróterem. Reggel 9:30.

 40 tüdőbeteg közt várok a soromra. Kisebb cigány csoportosulás a sarokban...várunk. Eléggé sokáig. Van aki 1,5 órája vár. Az egyik roma állampógár nagyon rosszul van.

 Tázsvíreji szólnak a főorvos asszonynak:  ...Drágá főorvosásszony...tássík mán ságíteni á tázsvírem nágyonrosszúván. Csenyájjonmá válámit...mee tömegiszonya van. (kimentem telefonálni)...

Helyszín: OSZI bejárata... Reggel 10:00

 Kér roma illetősségű állampógár beszélgetését kapom el...(a sztereotípiák elkerülése végett legyen az egyik gazsi, a másik krisztofer)

Gazsi: Rígön láttálák. Sulibájársz?

Krisztofer: ÁÁÁÁÁÁ...

Gazsi: Dógozó?

Krisztofer: Nem...

 Megnyújtom lépteim és a kocsi felé fordulok. Beszélek muterékkal, hogy milyen állapotok uralkodnak bent. Rothadó falak, málló vakolat, egy telefon kihangosítva feldrótozva a plafonra. Ez a hangszóró...valamint megemlítem polgártáásaimat is...szegények...rosszul van tázsvír...blabla...irány vissza.

Helyszín: OSZI váróterem...11:15

 A halál torkában járó roma állampolgárt megszánják és behívják...előttem. Elcsigázott arcok mindenhol. A szemem megakad egy csinos fiatal kiscsajon. Álmosan belekarol a mellettelévő cigányba. Faszom. Egyre ingerültebbek az emberek...recsegve megszólal a hangszóró...

"...skhhhhrr...Kiss Istvánnét az emelet 3-ba...ssskkkhhhh...valami jófajta paprikáskrumplit kellene enni!...skhhrrr" általános derültség árad szét a teremben...

Végre sorrakerülök majd irány a kocsi. Kint megnyugodva tpasztalom, hogy beteg pajtásunk jobban van. Egyesült erővel tolják a zsigát. Mind a négyen. Káromkodva, vigyorogva. Kissé derűsebben teszem meg az autóhoz vezető 20 métert.

sorokba szedte: flameks

rendezte: az élet

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány náci poén okosság ideges ténylegsemmi búvalbaszott párapróság

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonomolaf.blog.hu/api/trackback/id/tr31920089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása